Nemții acuză: ”Rușii au tras amoniac pe nas înaintea meciurilor de la Cupa Mondială”

Rușii au făcut mare risipă de efort la Cupa Mondială 2018

Publicația germană Süddeutsche Zeitung scrie că un purtător de cuvânt al Federației Ruse de Fotbal a recunoscut că un fotbalist a folosit substanța înaintea meciului cu Spania.

Sportivii ruși sunt suspectați constant de ”joc murdar” când vine vorba de substanțele interzise, iar ziarul german arată acum cu degetul către fotbaliștii ruși, care au depășit cu mult așteptările, fiind foarte aproape de a ajunge în semifinalele Cupei Mondiale.

După ce au învins clar Arabia Saudită și Egiptul în faza grupelor, rușii au trecut de Spania, la penalty-uri, în optimile de finală, doar ca să piardă în ”sferturi”, tot la lovituri de departajare, în fața Croației.

Amoniacul nu este o substanță interzisă

”Rușii au mirosit amoniac, care nu este o substanță interzisă, pentru a-și îmbunătăți performanțele în timpul meciurilor de la Cupa Mondială”, au scris jurnaliștii germani, preluați imediat de spaniolii de la ”AS”.

Ziariștii bavarezi susțin că un purtător de cuvânt al Federației Ruse a recunoscut fapta, dar și că amoniacul ar îmbunătăți performanțele atletice, stimulând respirația.

”Federația Rusă de Fotbal consideră acest incident a fi la fel de obișnuit ca folosirea șamponului la duș”, au mai scris jurnaliștii de la Süddeutsche Zeitung.