Cristina Neagu a făcut unul dintre meciurile carierei în partida cu Ungaria. Căpitanul naționalei a rememorat momentele cheie ale meciului care a dus România în grupele principale ale Campionatului Mondial.

Vedeta României a avut procentaj de sută la sută la aruncările de la 7 m în meciul cu Ungaria, reușind 9 goluri din tot atâtea posibile. Ultima aruncare de la 7 metri a fost, însă, de povestit nepoților.

„Crina mi-a dat mingea și mi-a zis „Poți!”, așa cum mi-a zis înainte de fiecare aruncare de la 7m. M-am gândit atunci la foarte multe lucruri, aveam emoții foarte mari. Știam că puteam trimite echipa în main round sau pe ultimele locuri. Știam și că executasem foarte bine până în acel moment și că aveam toate premisele să o fac din nou. La pauză le-am spus să rămânem pozitive și să încercăm să ne apropiem la 2-3 goluri de adversare, să punem presiune pe ele.

Asta am facut și Ungaria nu mai știa ce să facă în atac, era un talmeș-balmeș, nu mai aveau soluții. La final le-am spus fetelor că sunt foarte mândră de ele și că asta îmi doresc să văd la echipa națională, pentru că echipa asta poate mai mult decât își imaginează. Suntem foarte motivate după victoria de aseară. Sunt foarte mândră de felul în care au luptat fetele. Chiar dacă eu am marcat ultimul gol, echipa a fost fantastică și a crezut până în ultima secundă. Am obținut o victorie mare și cred că, indiferent de ce o să se întâmple mai departe în acest turneu, nu am dezamăgit, nu ne-am făcut de râs”, a spus Neagu.

Test de maturitate pentru jucătoarele tinere

Efectele victoriei cu Ungaria s-au văzut încă de la primul antrenament.

„Se vede de la antrenamentul de azi că fetele se simt altfel, sunt mult mai încrezătoare. Pentru fetele tinere înseamnă ca pot mult mai mult decât au arătat până acum. Sunt foarte bucuroasă că această echipă a văzut ieri că poate să joace mult mai bine decât a făcut-o în meciurile anterioare și că poate fi o surpriză plăcută la acest turneu. A fost un test de maturitate pentru jucătoarele tinere. În timpul meciului cu Ungaria am simțit o conexiune cu fetele cu care nu am mai jucat niciodată până acum. Am văzut fete care se uitau în ochii mei și îmi spuneau: „Cris, sunt aici, liberă” sau „Îți fac blocaj”, lucruri pe care nu le-am avut până acum în turneu. Asta înseamnă că echipa se maturizează și se omogenizează. Nu meritam să jucăm pentru locurile 13-24. Suntem în primele 12 echipe la acest turneu. Nu este puțin lucru, dacă ne uităm la Franța sau Brazilia, care nu au ajuns până aici. În afară de meciul cu Spania, care a fost dezastruos, echipa a crescut de la meci la meci. Suntem pozitive, încrezătoare, așteptăm cu nerăbdare meciurile din main round”, a afirmat Neagu.

Nimic de pierdut, totul de câștigat

Naționala României va disputa trei meciuri în grupele principale ale Campionatului Mondial. Rusia, Suedia și Japonia sunt adversarele tricolorelor. România a intrat în main round cu zero puncte, după ce a pierdut meciurile cu Spania și Muntenegru. Cristina Neagu speră la o clasare în primele opt locuri la competiția din Japonia.

„Putem ajunge chiar în 1-8. Următoarele trei meciuri trebuie să le privim mai relaxate, să dam ce avem mai bun și, dacă putem face și puncte, cu atât mai bine. Rusia este echipa favorită, noi venim ca echipa care s-a calificat în ultima secundă în main round. Nu o să intrăm deja învinse în teren. Vom intra mai relaxate, sper eu, gândindu-ne că putem face o surpriză frumoasă. Nu avem nimic de pierdut în aceste meciuri din main round. Suntem în continuare la Campionatul Mondial, jucăm meciuri puternice și nu ar trebui să mai existe nicio presiune asupra noastră”, crede Neagu.