RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Naţionala s-a prăbuşit în clasamentul FIFA! Şanse mici de Mondial

Cele trei înfrângeri consecutive suferite în această lună nu au rămas fără urmări în clasamentul FIFA! Naţionala României a coborât şi în acest moment ar fi în urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor din preliminariile Cupei Mondiale.

După victoria obţinută în septembrie la Klagenfurt, 3-2 cu Austria, România era pe locul 34 în clasamentul FIFA şi ocupa a 20-a poziţie în ierarhia reprezentativelor europene. Era ultimul loc care asigura prezenţa în urna a doua valorică a preliminariilor pentru Mondialul din 2022.

Înfrângerile suferite în octombrie, în playoff-ul pentru EURO şi în grupa din Liga Naţiunilor, vor coborî semnificativ naţionala României.

Conform footballranking.com, România este acum pe poziţia 44 în lume şi pe 25 în clasamentul naţionalelor din Europa, adică în urna a treia valorică. FIFA va publica ierarhia oficială pe 22 octombrie.

România are şanse mici să revină în urna a doua valorică până la finalul anului. Tricolorii mai au de jucat numai trei meciuri, unul amical şi două în grupa din Liga Naţiunilor – cu Norvegia şi Irlanda de Nord.

Căderea de 10 locuri a naţionalei României este cea mai mare din clasamentul FIFA după partidele disputate în octombrie.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare