Jucătorii echipei naționale se pregătesc pentru meciurile decisive cu Suedia și Spania, ultimele din campania de calificare la EURO 2020. Selecționerul Cosmin Contra a convocat opt jucători din străinătate care au fost rezerve la echipele de club și nu au jucat deloc în weekendul trecut.

România are nevoie de o victorie cu Suedia (15 noiembrie, Arena Națională) și un egal cu Spania (18 noiembrie, Madrid) pentru a se califica la EURO 2020.

Dintre cei 24 de jucători convocați, 16 sunt stranieri. Din Liga 1, Contra a chemat jucători de la CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Dinamo și Astra Giurgiu.

Florin Niță (Sparta Praga), Ciprian Tătărușanu (Lyon), Romario Benzar (Lecce), Tudor Băluță (Brighton), Răzvan Marin (Ajax), Ianis Hagi (Genk), Alexandru Mitriță (New York City FC) și Claudiu Keșeru (Ludogoreț) nu au jucat deloc în weekendul trecut.

2⃣5⃣ de jucători pentru un singur obiectiv: CALIFICAREA la Campionatul European de anul viitor 👉 bit.ly/32rQv0I #HaiRomania 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Vineri, 8 noiembrie 2019

Pentru postul de portar, doar Silviu Lung Jr. a jucat pentru Kayserispor, a primit două goluri, iar echipa lui este ultima în clasamentul din Turcia. Tătărușanu a fost rezervă la Lyon, iar Niță a rămas pe bancă la Sparta Praga.

Alexandru Mitriță este un caz special, pentru că sezonul competițional din MLS s-a încheiat.

Situația este dificilă și în atac, unde Pușcaș și Keșeru nu sunt în formă, iar Andone s-a accidentat. Alibec revine după foarte mult timp la echipa națională și are șanse mici să joace.