România, om cu om. Aşa au jucat oamenii lui Contra cu Muntenegru

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 08 septembrie 2018, ora 09:00,
romania-muntenegru-5
romania-muntenegru-5

România a remizat cu Muntenegru la primul meci disputat în Liga Naţiunilor. Tricolorii au încheiat partida de la Ploieşti cu numai două şuturi trimise pe spaţiul porţii adverse. Deşi au dominat jocul, jucătorii lui Cosmin Contra au fost lipsiţi de inspiraţie. Aşa au evoluat tricolorii în prima partidă cu miză din mandatul selecţionerului.

Tătăruşanu. România nu a avut probleme în defensivă. Sigur pe el într-o partidă în care nu a fost pus la încercare în mod serios. Nu a greşit nicio intervenţie şi a transmis siguranţă coechipierilor din teren.

Benzar. Nu a avut probleme pe faza defensivă, dar nici nu a excelat în atac. Chiar şi aşa, din centrarea lui a apărut singura ocazie clară de gol a tricolorilor.

Chiricheş. A început meciul cu multă personalitate în joc. A scos mingea din defensivă cu pase, ajutând faza de construcţie. A apărut şi la finalizare dar a lovit prost mingea întoarsă de Maxim în careul advers. Lipsa meciurilor oficiale la echipa de club nu a apucat să se facă simţită. S-a accidentat în minutul 31 şi a fost înlocuit de Bălaşa.

Săpunaru. Depăşit la o singură fază de joc, a faultat în careu, dar a avut noroc. Arbitrul a lăsat jocul să continue după ce fostul rapidist l-a incomodat cu mâna pe adversarul scăpat spre poarta lui Tătăruşanu.

Bancu. Mai prezent în ultima treime decât Benzar, fundaşul stânga al Craiovei nu a avut probleme în apărare. Nu a avut însă nici realizări notabile atunci când a urcat în atac.

Pintilii. Ca şi la echipa de club, a avut o evoluţie consistentă pe postul de mijlocaş central. Sclipirile nu sunt însă punctul lui forte. Nu a driblat, nu a verticalizat, nu a accelerat.

Stanciu. Poate cel mai activ dintre tricolori pe faza ofensivă. I-au lipsit însă realizările personale. A scos rar adversari din joc prin dribling şi nu a reuşit să îşi pună în valoare şutul de la distanţă.

Ineficienţă în atac. Chiar dacă a avut o posesie superioară (62%) şi un sfert de oră de superioritate numerică, România a şutat de două ori pe spaţiul porţii.

Chipciu. S-a zbătut mult în banda dreaptă, însă a fost lipsit de inspiraţie. Atunci când a intrat în careul advers a fost lipsit de inspiraţie, iar centrările sale nu au ajuns la ţintă în momente promiţătoare ale jocului.

Maxim. Un număr zece ineficient. Minge trimisă înapoi spre Chiricheş şi un călcâi care l-a pus pe Stanciu în situaţia de a şuta spre poartă au fost singurele realizări notabile ale decarului tricolor. Nu a avut şuturi la poartă, nu a scos adversari din joc prin dribling, nu a  pasat în profunzime.

Mitriţă. A adus în joc vivacitatea care îl caracterizează, dar nici el nu a găsit cheia care să deschidă lacătul apărării muntenegrene. Putea da lovitura cu un şut reuşit din afara careului, însă mingea a trecut peste transversală.

Keşeru. Este greu să judeci un vârf de atac atunci când echipa sa evoluează aşa cum a făcut-o România în meciul cu Muntenegru. Putea transforma în gol singura minge utilă pe care a primit-o în careul advers, dar portarul i-a salvat pe oaspeţi.

CITEŞTE ŞI: Cosmin Contra, nemulțumit de faza ofensivă. „E greu dacă n-ai prospețime, limpezime”

muntenegrumeciilie oanaliga natiunilorromaniatricoloricosmin contraploiesti