RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Naţionala, din alt film! Rădoi: „Nu voi sacrifica spectacolul!”

Naţionala României pare ruptă de realitate după cele două înfrângeri care au dezamăgit suporterii. Mirel Rădoi a vorbit înaintea meciului cu Austria despre filosofia ofensivă a echipei sale.

Selecţionerul crede că toată căderea din jocul tricolorilor a fost cauzată de eşecul din Islanda, care i-a zdruncinat psihic pe jucătorii săi.

Conferință de presă România – Austria: Răzvan Marin și Mirel Rădoi

Suntem în direct din cantonamentul de la Mogoșoaia cu conferința de presă la care participă Răzvan Marin și selecționerul Mirel Rădoi: https://bit.ly/Peluza-Tricolora

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 13 octombrie 2020

„Îmi reproşez că nu am fost în stare să capacitez jucătorii pentru miza partidei cu Islanda. Acolo ni s-a rupt firul, au fost nişte momente în care jucătorii nu au ştiut să gestioneze ratarea acestei calificări. Ce s-a întâmplat în meciul cu Norvegia explică totul! Nu văd o resemnare, văd o lipsă de reacţie, ceea ce ne lipseşte cu adevărat. Cred că mâine seară vor avea o altă reacţie. Este clar că după aceste patru meciuri, la mijloc stă meciul cu Islanda, de acolo tot ce am construit în primele două partide s-a dărâmat din punct de vedere mental” – a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă.

Rădoi a anunţat că va încerca să impună un fotbal modern şi ofensiv, aşa cum a făcut-o la naţionala de tineret, semifinalistă la Euro în vara lui 2019. Selecţionerul a uitat că Islanda a marcat primul gol la Reykyjavik într-o fază la care tricolorii aveau opt oameni în propriul careu.

„Am spus conducerii FRF că nu mi-aş dori să sacrific spectacolul doar de dragul rezultatului. Avem jucători la U21 care au făcut bine faza de atac. Trebuie să facă pasul la echipa mare, va fi dificil dacă noi vom sta acum să ne apărăm după ce am lucrat cu ei doi ani la tineret. Este clar că atunci când joci cu linia de apărători la 40-50 de metri este uşor să fii atacat. Echipa naţională va arăta mult mai bine din punct de vedere al posesiei şi ce înseamnă fotbal modern” – a explicat Rădoi.

România – Austria se va juca miercuri, de la 21:45, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare