Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a anunțat că performanța naționalei de tineret la Campionatul European din Italia și San Marino poate fi premiată de către Guvern.

Este necesară doar o solicitare în acest sens din partea Federației Române de Fotbal.

Fiecare jucător poate primi între 2.500 de lei şi 5.500 de lei, în baza unei hotărâri de Guvern.

Tricolorii noştri merită din plin aceste premieri din partea Statului şi, în măsura în care Federaţia Română de Fotbal va solicita oficial acest lucru, MTS va demara de îndată procedurile pentru efectuarea acestor premieri.

Personal l-am felicitat pe preşedintele Burleanu şi extind felicitările către întreaga echipă şi către toţi cei care au muncit la această performanţă, cu speranţa că în curând vom avea o nouă generaţie de jucători de valoarea şi la nivelul Generaţiei de Aur„, a spus ministrul Bogdan Matei pentru Agerpres.

Și Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) ar putea să-i premieze pe ‘tricolorii’ U21. Echipa pregătită de către Mirel Rădoi a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Echipa națională a României a ajuns în semifinale la Euro 2019, fiind eliminată de Germania (2-4). ‘Tricolorii’ au fost revelația turneului, după ce au câștigat o grupă cu Franța, Anglia și Croația și au impresionat prin fotbalul ofensiv.