VIDEO | NATEA, după ce Piteștiul a ratat bronzul în Liga Europei la judo: “Pentru mine asta e O MARE PROBLEMĂ”

CSM CSU Pitești a ratat bronzul în Liga Europei la judo, iar Daniel Natea regretă că nu s-a luat o medalie la București.

“Este mereu o mare provocare să lupţi acasă, ai în spate tot publicul care te susţine şi parcă ai o forţă în plus. Este prima oară în istorie când avem aici două competiţii majore, practic participă cam toţi sportivii de top.

Eu am câştigat ambele lupte de azi, mai întâi cu cehul şi apoi cu rusul, de fiecare dată prin ippon. Pentru mine a fost destul de uşor, în schimb pentru colegii de la celelalte categorii un pic mai greu. Sincer, nu ştiu dacă se aştepta cineva la mai mult de la noi, însă eu îmi doream să ne batem măcar pentru medalia de bronz”, a spus Natea.

Sportivul a vorbit și despre marea problemă pe care o are: “Pentru mine, cea mai mare problemă este să am un partener de sparring. În România suntem 2-3 sportivi de calibru, dar nici noi nu ne antrenăm tot timpul împreună. Şi atunci trebuie să plec la stagii în străinătate ca să pot să mă antrenez”.

Cu gândul la Jocurile Olimpice

Daniel Natea e cu gândul deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a vorbit despre marele vis pe care îl are: “Nu pot să spun că vor fi grele, dar nici uşoare calificările pentru Tokyo. Eu am avut şi nişte probleme medicale, dar acum, din ianuarie, sper să revin cu forţe proaspete.

Dacă totul este OK, atunci mă calific 100%. Eu nu am avut avizul medical, dar luni sper să îl obţin. Pentru mine acum cea mai mare dorinţă e să merg la Tokyo şi să câştig o medalie, pentru că data trecută nu am reuşit”.