Narcis Răducan nu este de acord cu măsurile anunțate de Ionuț Stroe: ”Este exagerat!”

Narcis Răducan (45 ani) nu este de acord cu măsurile anunțate de Ministrul Tineretului și Sportului.

Recent, Ionuț Stroe, a explicat condițiile care au fost impuse pentru reluarea antrenamentelor sportivilor. Pregătirea va putea fi efectuată numai în regim izolat. În plus, înainte de începerea antrenamentelor, sportivii și staff-ul trebuie să stea 14 zile în izolare, iar ulterior vor fi testaţi pentru coronavirus.

Narcis Răducan, fostul director sportiv al celor de la FCSB, este de părere că măsurile sunt exagerate, iar fotbaliștii pot fi testați direct, fără să mai stea 14 zile în cantonament.

”Este exagerat. Se poate face un test și ai rezultatul imediat. Dacă știi rezultatul, de ce să mai stai 14 zile? Eu vedeam altfel situația. Nu sunt specialist, dar cred că se putea face diferit. Luai azi fiecare jucător în parte și-l testai. În două zile aveai rezultatul. Din câte știu, testul îți spune dacă ai coronavirus, dacă ai avut sau dacă ești purtător. Dacă niciunul dintre jucătorii echipei nu avea, se putea intra într-un colectiv izolat. Bineînțeles, alături de personalul auxiliar, care îi deservește. Unde mai era riscul?

De ce să mai stai acum două săptămâni? Stăteau jucătorii în bază, izolați, și doar venea cineva pentru a face aprovizionarea. Care mai era riscul dacă niciunul dintre jucători nu avea coronavirus? Dar fotbalul este un domeniu mediatizat și de aceea se face un experiment. Dacă nu se vorbea atât de mult la televizor despre asta, nu erau așa multe precauții.” a declarat Narcis Răducan la Digi Sport.

narcis raducan

Citește și Un fost mare internațional român, dezamăgit de Ianis: ”Mă așteptam ca în Belgia să fie numărul unu”