Japoneza Naomi Osaka, liderul clasamentului mondial WTA, a renunțat la contractul de sponsorizare cu Adidas și va îmbrăca echipamentul celor de la Nike. Simona Halep a luat aceeași decizie la începutul anul trecut.

Osaka (21 de ani) traversează cea mai bună perioadă a carierei, fiind campioană la US Open în 2018 şi la Australian Open în acest an.

Sunt mândră să devin membră a familiei Nike şi sunt nerăbdătoare să fiu implicată în toate oportunităţile pe care Nike le are de oferit. Nike are o istorie legendară şi abia aştept să iau parte la astfel de momente pentru mulţi ani de acum înainte„, a spus Naomi Osaka, citată de Reuters.

Este o lovitură de imagine uriașă pentru Adidas, companie care voia să-i ofere japonezei 8,5 milioane de dolari anual pentru a-și prelungi contractul de sponsorizare. Osaka ar fi devenit cel de mai bine plătit sportiv care colaborează cu brandul. 

Presa americană nu a aflat deocamdată cât va primi Naomi Osaka de la Nike, dar cu siguranță nu este o sumă mică, având în vedere că numărul 1 în tenisul feminin a avut ofertă și de la Uniqlo.

După ‘explozia’ spectaculoasă din ultimul an, Naomi Osaka câștigă multe milioane de dolari din sponsorizări, de la companii precum All Nippon Airways, Nissan sau Citizen.

La începutul anului 2018, Simona Halep (locul 2 WTA) a renunțat la contractul cu Adidas și a semnat cu Nike. Constănțeanca primește aproximativ 2 milioane de euro anual, mult mai puțin decât Naomi Osaka.