Nadia Comăneci a remarcat-o pe Bianca Andreescu în timpul turneului de la Indian Wells, SUA. Fosta mare gimnastă a căzut în admirația tinerei canadience de origine română și susține că Bianca poate să domine tenisul în anii următori.

Aflată într-un weekend la casa de vacanță din Los Angeles, Nadia Comăneci (57 de ani) a rămas țintuită în fața televizorului când a văzut-o pe Bianca Andreescu în finală la Indian Wells.

Nici nu m-am mișcat. A trebuit să văd acel meci. Trebuie să fie ceva în apa din Canada (râde). Este o legătură Canada-România. M-am simțit mândră, pentru că este o româncă de-ale noastre. Am văzut câți fani români avea și cum a vorbit în românește după meci. Ce vă spune asta?

Să revii la rădăcinile tale… nu știți cât de mult apreciază românii asta. Toată lumea zic că este <fenomenul adolescent> al tenisului. Este rar să vezi oameni atât de tineri care dau dovadă de concentrare și domină un sport. În același timp, este fantastic să vezi cum sportul creează legături între oameni, între popoare diferite„, a spus Nadia pentru publicația The Star.

Nadia Comăneci urmărește multe meciuri de tenis ale Simonei Halep, cu care s-a întâlnit în repetate rânduri.

I-am spus soțului meu că până acum era o singură jucătoare de tenis pentru care mă trezeam la ora 2-3 dimineața, pentru a mă uita la meciurile sale: Simona. Acum mai am una și numele ei este Bianca”, le-a spus Nadia Comăneci jurnaliștilor canadieni.

Bianca Andreescu s-a născut la Ontario, din părinți români. La 18 ani, a reușit să câștige primul turneu major din carieră, Indian Wells, și a urcat pe locul 23 WTA.