N-a ținut mult minunea: Taiwaneza care a bătut-o pe Halep, eliminată de la Wimbledon

Taiwaneza Su-Wei Hsieh nu a repetat evoluția excelentă din victoria cu Simona Halep și a pierdut clar duelul din optimile de finală de la Wimbledon cu slovaca Dominika Cibulkova.

Tawianeza în vârstă de 32 de ani, aflată pe locul 48 în clasamentul mondial, a fost făcută una cu pământul de Cibulkova (29 de ani, 33 WTA), care s-a impus cu 6-4, 6-1.

După un prim set aprig disputat, care a durat 50 de minute, jucătoarea din Slovacia n-a avut nicio emoție în manșa secundă, pe care și-a adjudecat-o clar, cu ajutorul a două break-uri și a serviciului său ireproșabil.

Slovaca va disputa cel de-al treilea sfert de finală din carieră la Wimbledon, după cele pierdute în 2011 și 2016, cu rusoaicele Maria Șarapova, respectiv Elena Vesnina.

De această dată, Dominika nu va mai întâlni o rusoaică, urmând să încurcișeze racheta cu letona Jelena Ostapenko. Cap de serie 12, fosta campioană de la Roland Garros este una din puținele favorite rămase în cursă la Wimbledon.

Karolina Pliskova, din Cehia, a părăsit și ea turneul azi, fiind trimisă acasă de olandeza Kiki Bertens, scor 6-3, 7-6 (1). Pliskova era singura jucătoare din Top 10 mondial care ajunsese în faza optimilor de finală la Wimbledon 2018.