Adrian Mutu îi ia apărarea lui Cosmin Contra. Golgeter all-time al primei reprezentative, la egalitate cu Hagi, Mutu crede că selecţionerul a fost criticat pe nedrept pentru rezultatele echipei naţionale.

Fostul internaţional este convins că România nu putea obţine mai mult în campania de calificare la EURO 2020.

„Am avut o grupă foarte grea pe hârtie, care s-a dovedit chiar și mai grea în realitate. Nu cred că e cineva anume de vină. Cel puțin eu am învățat să nu caut mereu vinovați, ci să evaluez lucrurile trecând peste simpatii și antipatii. Dacă aș căută vinovați m-aș gândi în primul rând la fotbalul intern și cum o să mai producem jucători de mare valoare dacă situația este cea pe care o știm cu toți. Când o să avem un campionat valoros abia atunci vom putea emite pretenții. Asta este nivelul fotbalului nostru acum, adică sub cel spaniol și sub cel nordic. Știu că voi îl considerați pe Cosmin de vină pentru că a fost atacat încă de când a preluat națională. Sunt interese prea mari, iar acești oameni care aruncă venin prin presă nu fac altceva decât să facă rău fotbalului românesc și să influențeze eronat oamenii. Haideți să nu-i mai lăsăm, trebuie să ne apărăm fotbalul de acești dezbinatori” – a declarat Briliantul.

Mutu nu crede că Rădoi este soluţia potrivită pentru înlocuirea lui Cosmin Contra. Nu fiindcă nu l-ar aprecia pe selecţionerul naţionalei de tineret.

„Nu cred că e momentul potrivit! Nu știu ce decizie va lua el sau federația după meciul cu Spania, dar dacă pleacă și postul de selectioner rămâne vacant o să fie o mare lupta. Și o să fie o mare presiune pe Mirel, dacă o să fie el, iar pe umerii lui va plana mereu umbră lui Hagi sau a lui Dan Petrescu, ceilalți doi mari candidați la post în acest moment, care au de partea lor experiență și trofeele. Cred că indiferent cine va veni va avea o misiune foarte grea și mă refer la continuarea acestui proces de schimbare de generații, care trebuie făcut fără să fie ratată încă o calificare” – a explicat antrenorul echipei secunde a lui Al Wahda.

Adrian Mutu şi Cosmin Contra au fost coechipieri şi au împărţit camera în cantonamentele echipei naţionale.