Gheorghe Mulţescu a făcut primele declaraţii în calitate de antrenor al Petrolului. Tehnicianul revenit la Ploieşti pentru un al treilea mandat este convins că promovarea încă poate fi obţinută.

Mulţescu nu a ezitat să accepte oferta Petrolului, chiar dacă nu s-a despărţit în cele mai bune condiţii de clubul ploieştean.

„E o mare bucurie să mă întorc la Ploiești. Am fost în două perioade, în ambele am făcut o treabă bună, am avut o evoluție bună. Suporterii… nu mai vorbesc… i-am mulțumit”, a explicat la Digi Sport antrenorul în vârstă de 67 de ani.

Gheorghe Mulţescu revine pe banca Petrolului!După înfrângerea drastică suferită, aseară, în meciul disputat pe terenul…

Publicată de FC Petrolul Ploiesti pe Luni, 25 martie 2019

Obiectivul promovării nu îl sperie pe Gigi Mulţescu. Petrolul este în acest moment la şase puncte de liderul Sportul Snagov şi la patru de ultima treaptă a podiumului, ocupată de Universitatea Cluj.

„Dacă nu cred în promovare, nu are rost să mă apuc. E foarte greu, e chiar un lucru care pare imposibil la început. E o chestie de experiență. În momentele alea, nu mai ai timp să faci RMN, să faci EKG. Acolo trebuie să pui repede diagnosticul, să faci tratamentul și să salvezi victima. Sunt lucruri care par imposibile, însă evaluând corect situaţia şi luând deciziile corecte ele devin posibile. Vreau să le inoculez jucătorilor că trebuie să obţinem promovarea. Să creadă în acest obiectiv, acesta trebuie să fie carburantul! Lucrurile nu sunt atât de rele, au pierdut la Timişoara, au primit goluri la faze fixe, dar sunt lucruri care pot fi puse la punct”, a declarat Mulţescu la Digi Sport.

Mulţescu revine în circuit după aproape un an de absenţă. Ultima oară a pregătit Astra Giurgiu în 2018.

Sâmbătă, în etapa a 27-a din Liga a 2-a, Petrolul Ploiești joacă pe teren propriu cu U Cluj, de la ora 18:30.

E o perioadă mai grea, dar fotbalistic se poate face. Au fost niște lucruri care pot fi îndreptate. De exemplu, la fazele fixe. Vreau să inoculez ideea că putem și trebuie să promovăm. E un carburant care trebuie să ne țină. Jucătorii care sunt la dispoziție trebuie să-i facem buni, să dea randament. Obligatoriu trebuie să batem (n.a. – pe U Cluj)! Niciuna dintre echipe nu cred că se mulțumește cu un egal„, a spus Gigi Mulțescu.