Jose Mourinho tocmai a refuzat cea mai mare ofertă primită vreodată de un antrenor în istoria fotbalului. Portughezul a spus nu unei propuneri care i-ar fi adus în cont 100 de milioane de euro.

Guangzhou Evergrande, echipă patronată de cel mai bogat miliardar chinez, Xu Jiayin, i-ar fi oferit 28 de milioane de lire sterline pe sezon, plus bonusuri, într-un angajament pe cinci sezoane.

Potrivit Sky Sports, Mourinho s-a întâlnit cu Xu Jiayin la Londra, în luna aprilie, atunci când magnatul chinez i-a prezentat oferta. Liber după ce a fost demis de la Manchester United, Mourinho s-a declarat flatat de interesul chinezilor, dar în cele din urmă a refuzat. Portughezul îşi doreşte să revină în fotbalul european, dar aşteaptă o propunere care să îi stârnească interesul.

Cristiano Ronaldo l-a propus la Juventus înainte de numirea lui Maurizio Sarri, însă mutarea nu s-a produs.

Deocamdată, Mourinho pare să se bucure de timpul liber. A mers la meciurile de la Wimbledon, şi chiar le-a povestit jurnaliştilor despre prietenia cu Rafael Nadal.

„Unchiul său mi-a fost jucător la Barcelona în 1996. Ştiu că Rafael Nadal putea să joace fotbal chiar bine, cu calităţile sale fizice, dar să fim mulţumiţi că a ales tenisul, fiindcă în tenis este cine este” – a spus portughezul despre Rafael Nadal.