Ce spune Monica Niculescu despre funcţia de căpitan al României: ,,Simonei Halep i-a plăcut ideea”

Sursa foto Credit- CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/1904221312, Profimedia Images

Monica Niculescu este noul căpitan al României la tenis feminin în echipa de Billie Jean King Cup, după ce Florin Segărceanu a renunţat la funcţie.

Primul meci de tenis unde Niculescu îşi va exercita noua funcţie va fi cu Italia, la Cluj-Napoca, pe 16 şi 17 aprilie, în play-off-ul Grupei Mondiale de la Billie Jean King Cup.

halep niculescu roma

Tenismena dezvăluie că înainte de a ocupa noua funcţie în mod oficial a vorbit şi cu Simona Halep, care a fost încântată la auzul veştii. Niculescu speră ca Halep să revină pe terenul de tenis după accidentarea de la Miami şi să ajute România în meciul cu Italia. Monica a mai vorbit şi despre ce înseamnă această nouă funcţie pentrue ea.

,,Ştiam că Simona nu urma să joace, dar am vorbit cu ea şi i-am spus: <<Voi fi noul căpitan>>, iar ei i-a plăcut foarte mult ideea. Dacă va fi sănătoasă, va veni şi mă va ajuta să câştigăm puncte pentru România. Simona se numără printre jucătoarele care îşi scriu numele în istoria tenisului. Să fii căpitanul acestei jucătoare… Ei bine, aceste jucătoare au standarde înalte, aşa că trebuie să fiu la cel mai bun nivel posibil. Dacă ea va veni, va fi bine. Vreau să-i mulţumesc. Şi sper că la 17 aprlie vom râde şi vom fi o echipă fericită.

halepniculescu.jpg large

Eu pot aduce la echipă multă distracţie, pentru că îmi place să râd mult, să glumesc, iar ca profesionist pot să ajut pentru că văd jocul foarte bine. Le ştiu pe toate jucătoarele şi suntem prietene bune.

Sunt mereu în circuit cu ele şi le văd jucând. Vă amintiţi în 2017, la Constanţa, când a trebuit să stau pe bancă şi să schimb lucrurile un pic. A fost o experienţă importantă. Cred că am învăţat multe atunci şi cred că le pot ajuta pe fete. Înseamnă mult pentru mine să fiu căpitan, pentru că vin mereu cu inima. Este acum o mare responsabilitate, dar şi un mare privilegiu şi o mare onoare să fiu căpitan.

Când m-au contactat şi mi-au spus de postul de căpitan mi-a plăcut ideea. Am văzut-o pe Anne Keothavong la echipa Marii Britanii şi am fost de multe ori adversare pe teren. Şi m-am gândit că a făcut o treabă foarte bună cu echipa sa. Voi încerca să fac la fel. M-am gândit mereu la ce voi face după ce îmi voi încheia cariera. Nu îmi voi încheia cariera acum. De fapt voi juca în Billi Jean King Cup. Sunt căpitan, dar voi şi juca.”, a declarat Monica Niculescu, potrivit Telekomsport.

Monica Niculescu a devenit căpitan al echipei de tenis feminin a României pe data de 18 martie, în urma desmisiei din fucţie a lui Florin Segărceanu.

Halep Niculescu 2

Citeşte şi Simona Halep, plan de retragere. Unde vrea să joace ultimul meci