RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Mondialul din Qatar, construit pe sclavie şi cadavre! Un club european cere boicotul turneului final

Norvegienii de la Tromso IL sunt primul club care anunţă boicotul Campionatului Mondial din 2022! Echipa din prima ligă cere şi Federaţiei ca naţionala lui Haaland să nu meargă în Qatar în cazul calificării la turneul final.

Maniera dovedit coruptă în care FIFA a acordat ţării din Orientul Mijlociu organizarea turneului final şi condiţiile improprii care au dus la moartea a peste 6.000 de muncitori la stadioanele din Qatar sunt motivele pentru care norvegienii cred că turneul final trebuie boicotat în semn de protest.

Peste 6.000 de muncitori şi-au pierdut vieţile din cauza condiţiilor inumane de muncă din Qatar. Muncitorii care au decedat, din 2010 și până acum, provin din state ca Nepal, Sri Lanka, India, Pakistan sau Bangladesh.

În lumina dezvăluirilor din cotidiane precum The Guardian, norvegienii au fost primii care au decis să ia atitudine.

”Tromso IL crede că este timpul ca fotbalul să se oprească și să facă câțiva pași înapoi. Ar trebui să ne gândim care este ideea fotbalului și de ce atât de mulți oameni iubesc acest sport. Faptul că sclavia modernă, corupția și un număr mare de muncitori morți sunt fundamentul Cupei Mondiale nu este deloc acceptabil.

Vom cere Federației Norvegiene de Fotbal să susțină boicotul Cupei Mondiale din 2022. Credem că, dacă Norvegia se califică la turneul final, ar trebui să refuzăm să călătorim în Qatar.

De asemenea, Tromsø IL nu va participa la promovarea WC 2022 prin intermediul canalelor noastre de comunicare. Nu trebuie să acceptăm simultan corupția, condițiile de muncă care pun viața oamenilor în pericol sau să privim în altă direcție când au loc atrocități”, a fost comunicatul postat de clubul norvegian.

Comunicatul a fost semnat de responsabilul de comunicare, managerul general şi un reprezentant al jucătorilor clubului Tromso.

CITEŞTE ŞI: Sacrificiul suprem pentru sportul rege, în Qatar! Număr uriaș de victime

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare