RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

„Moment de cumpănă în istoria clubului” Apelul disperat al celor de la Pandurii Târgu-Jiu

Clubul Pandurii Târgu-Jiu a lansat un apel la strângere de fonduri pentru a depăși situația financiară dificilă și pentru a plăti datoriile către doi foşti jucători. În caz contrar, echipa va fi depunctată și va retrograda în Liga a 3-a.

Ieri, Comitetul Executiv al FRF a decis depunctarea clubului Pandurii Târgu-Jiu cu 9 puncte. Acțiunea nu intră în vigoare dacă gorjenii plătesc banii datorați jucătorilor Jordy Buijs şi Gordan Bunoza până pe 30 mai 2019.

În 2016, clubul Pandurii Târgu-Jiu a fost dat în judecată de către bosniacul Gordan Bunoza și olandezul Jordy Buijs. Aceștia nu au fost de acord cu reducerea unilaterală a salariului.

În cazul unei depunctări, Pandurii Târgu-Jiu va ajunge în Liga a 3-a. În acest moment, gorjenii sunt exact deasupra liniei retrogradării în clasamentul Ligii a 2-a.

Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg. Jiu recunoaște justețea deciziilor Federației Internaționale de Fotbal, emise de Camera de Soluționare a Litigiilor și Comitetul Disciplinar, conform prevederilor regulamentelor sportive și codului disciplinar al FIFA.

În cauză sunt litigiile câștigate la FIFA de către fotbaliștii profesioniști Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic, aflați sub contract cu clubul la data de 19.10.2016, când Pandurii Tg. Jiu a intrat în procedura insolvenței, sentințe pe care C.S. Pandurii Lignitul Tg. Jiu nu a putut să le onoreze, sumele pe care jucătorii le au de încasat fiind foarte mari pentru situația financiară cu care se confruntă clubul de la intrarea în insolvență.

Având în vedere faptul că, pentru semnarea acestor contracte cu jucătorii în anul 2016, membrii acționari și-au dat acordul asupra sumelor atribuite fiecărui contract, le solicităm public spijinul financiar pentru a onora sentințele FIFA și a evita depunctarea clubului pe altă linie decât cea sportivă.

Ținând cont de eforturile mari pe care actualii jucători și angajații clubului le fac pentru a menține clubul în activitate, facem apel, de asemenea, la suporterii echipei, persoane juridice și fizice, asociații, organizații sindicale ș.a, care pot sprijini clubul pentru a depăși acest moment și a preveni o retrogradare datorată asumării fostelor administrații a unor contracte de acest gen.

Precizăm că termenul limită pentru evitarea sancționării echipei Pandurii Tg. Jiu este data de 30 mai 2019, ora 24,00. Este binevenit orice sprijin financiar, iar depunerile se pot face direct în casieria clubului, drept sume cu destinație fixă, respectiv achitarea contractelor celor doi jucători, conform Deciziilor FIFA.

Pandurii Tg. Jiu va asigura intrarea gratuită pe noul Stadionul Municipal din Tg. Jiu, pe tot parcursul sezonului competițional 2019 – 2020, tuturor celor ne vor sprijini pentru depășirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului.

Menționăm că C.S. Pandurii Lignitul este asociație sportivă non-profit, organizată conform Legii 69/2000 și OUG 26/2000.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi, la bine și la greu!„, se arată într-un comunicat.

Pandurii Târgu-Jiu, club fondat în 1963, are în palmares o participare în grupele Europa League (2014) și o poziție de vicecampioană a Ligii 1 (2013).

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare