Misterul punguțelor lui Reghecampf a fost elucidat! Ce conțineau, de fapt: ,,Le-am scos de acolo şi le-am băut”

Meciul de fotbal Steaua - CS Severin, scor 2-1, etapa 16, liga 1, tur, campionat 2012-2013, desfasurat pe stadionul Ghencea, in Bucuresti. 18.11.2012

Primul mandat al lui Laurențiu Reghecampf la FCSB a rămas cunoscut nu doar datorită performanțelor sportive remarcabile, ci și pentru celebrele punguțe-minune.

Performanțele din acea perioadă pentru ,,roș-albaștri” se datorau și formei fizice superioare echipelor adverse. Acest fapt a fost pus pe seama unui eventual dopaj, care a fost alimentat de niște punguțe cu un anumit conținut lichid.

pungulite

Forma fizică superioară a FCSB-ului, a explicat la acel moment Reghe, se datora noului preparator fizic al echipei, germanul Thomas Neubert. Punguțele aduse în discuție au fost făcute celebre într-un meci de campionat, jucat cu CS Severin. Atunci, elevii antrenați de Reghe veneau la margine si beau un anume lichid din niște punguțe. Brusc, jucătorii dădeau impresia că aleargă mai mult, că au mai multă energie și vitalitate. Deci, un episod care a alimentat posibilul dopaj de care era acuzată formația lui Gigi Becali.

Acum, la câțiva ani distanță, căpitanul de atunci al FCSB-ului, Alex Bourceanu a ținut să explice care era de fapt povestea cu acele punguțe-minune și cu conținutul lor.

CITEȘTE ȘI –>> De ce nu s-a înțeles Alex Bourceanu cu FC U Craiova! ”În momentul acesta nu putem colabora”

O dată le-am băut, că după aia n-am mai avut voie. Erau băuturile de la o firmă, nu pot să-i dau numele, pe care le folosesc mai multe echipe, poate şi acum. Nişte băuturi izotonice, nişte băuturi de refacere după (n.r. meci). Nişte sucuri care se beau la oricare nivel. (n.r. despre faptul că erau puse în punguţe) Normal erau în bidon, dar au vrut să fie aşa o… Am vrut să facem un pic de băşcălie.

bourceanu

Am văzut prin Germania şi am zis să facem şi noi chestii de genul ăsta. Dar erau aceleaşi sucuri pe care le beam din acele bidoane. Le ţineau în acele cutii frigorifice, la o temperatură… mai cald decât afară. Ceea ce… noi bem apa foarte rece, ceea ce este profund greşit, mai ales în timpul meciurilor. Erau un pic călduţe, le-am scos de acolo şi le-am băut.

Am mai povestit, chiar acel suc era pentru după meci. Normal ar fi trebuit să ne ia cumva din potenţial. Conţineau magneziu, câteva…, a povestit amuzat Alex Bourceanu, pentru Look Sport Live, celebrul episod de pe vremea când era căpitan la formația pregătită de Reghe.

CITEȘTE ȘI –>> Reacția lui Alex Bourceanu în scandalul în care a fost implicat Florinel Coman: „Am fost și eu în aceeași situație”