Misiune grea în preliminariile EURO 2020! Reacțiile ‘tricolorilor’

Spania, Suedia, Norvegia, Malta şi Insulele Feroe sunt adversarele pe care naţionala României le va întâlni în preliminariile Campionatului European din 2020. Nicolae Stanciu, George Țucudean, Alexandru Chipciu, Paul Anton și Ciprian Tătărușanu sunt optimiști în privința șanselor de calificare.

Spania este una dintre favoritele la câștigarea EURO 2020, în timp ce Suedia a impresionat la Cupa Mondială din Rusia (sfert de finală) și în Liga Națiunilor (a câștigat o grupă cu Rusia și Turcia).

stanciu serbia romania

Din punctul meu de vedere, Spania este favorita grupei. Cred că pentru locul 2 va fi o luptă între România, Suedia și Norvegia. Chiar dacă suedezii sunt o echipă mai bine cotată ca noi și au avut un Campionat Mondial foarte bun, cred că ne putem bate de la egal la egal și la final să fim câștigători în fața lor!”, a spus Nicolae Stanciu, citat de site-ul FRF.

Tucudean Stanciu

Este o grupă frumoasă, în care Spania este favorită. Cred în șansele noastre, am demonstrat în ultimul an că formăm un grup puternic, iar rezultatele au fost unele pozitive. Ne vom lupta până la ultimul meci pentru a obține calificarea!”, a spus George Țucudean.

Anton Belgrad

Cred că este o grupă echilibrată, în care Spania este favorită, în timp ce noi, Suedia și Norvegia vom lupta pentru calificare. Am încredere că și în 2019 vom continua parcursul bun din acest an și la final ne vom califica. Am demonstrat că atâta timp cât jucăm ca o echipă unită, ne putem bate cu orice adversar. Cred că în acest moment, nici Suedia și nici Norvegia nu sunt peste Serbia, echipă cu care nu am pierdut în Liga Națiunilor”, a declarat Paul Anton pentru site-ul FRF.

chipciu

Cred că suntem într-o grupă echilibrată, dar Spania e favorita principală. Din prima urnă valorică, Spania era cea mai puternică, alături de Franța și de Belgia. Suedia este o adversară puternică, dar cu care ne putem bate de la egal la egal, la fel și Norvegia. Până la urmă, pentru a te califica la un turneu final trebuie să te bați cu cele mai bune echipe, nu poți să te califici jucând doar cu Malta și Feroe”, a fost reacția lui Alexandru Chipciu.

Tatarusanu Nantes

E o grupă dificilă, dar nu imposibilă. Spania este favorită, în timp ce noi, Suedia și Norvegia vom lupta pentru poziția secundă. Cred însă în forța noastră ca echipă și vom lupta până la final să ne calificăm la EURO”, a spus Ciprian Tătărușanu, citat de site-ul FRF.

Meciurile din preliminarii se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2019. România se poate califica la EURO 2020 dacă termină pe unul dintre primele două locuri în grupă.

Bucureştiul va găzdui patru meciuri de la EURO 2020, pe Arena Națională.