Selecționerul Cosmin Contra a debutat doi jucători de la echipa națională de tineret în meciul cu Malta, dar jocul ‘tricolorilor’ n-a convins. Vasile Miriuță consideră că tinerii care au impresionat la Campionatul European din Italia și San Marino nu sunt încă pregătiți pentru a se impune la prima reprezentativă.

Doi jucători de la U21 au fost protagoniștii singurului gol al partidei România – Malta de la Ploiești. Ianis Hagi a executat cornerul, iar George Pușcaș a înscris cu o lovitură de cap. 

Fundașii Florin Ștefan (Sepsi Sfântu Gheorghe) și Adrian Rus (MOL Vidi) au jucat pentru prima dată la naționala de seniori.

Am văzut niște jucători care nu joacă în ultimul timp. Din păcate, asta e boală de-a noastră! Convocăm jucători care nu joacă de luni de zile la cluburile la care sunt. O echipă temătoare! Toată lumea a sărit pe ‘Guriță’ că n-au venit jucătorii de la tineret. Păi a băgat 6-7 de la tineret și era să ne bată Malta. Să fim serioși! Nu poți să schimbi generațiile de pe o zi pe alta la echipa națională. Trebuie să ai 4-5 jucători cu experiență.

Dintre jucătorii tineri, singurul care a demonstrat e Pușcaș. N-am fost în stare să-i driblăm pe jucătorii de la Malta. De ce să ne ascundem? Eu am încredere în Contra, să-l lăsăm să facă selecția cum crede el. Dacă mori, mori pe mâna ta, ‘Guriță’! Să fie jucătorii care joacă la cluburi. La portar mai merge, dar la jucători de câmp e greu. N-ai ritm!„, a spus Vasile Miriuță la DigiSport.