Echipele naționale U19 și U17 ale României au înregistrat înfrângeri umilitoare în debutul la Turul de Elită, ultima fază înaintea calificării la Campionatul European din acest an.

România U19 a pierdut cu 0-5 în fața Iralndei ,iar naționala de tineret U17 cu 1-5 împotriva Austriei.

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, este de părere că rezultatele sunt dure, iar jucătorii sunt norocoși că pot demonstra că rezultatele au fost ”accidente”. Acesta a mai explicat că l-a deranjat atitudinea jucătorilor de la naționala U19.

„Rezultatele de la U17 şi U19 sunt dure. Norocul lor este că au şansa să demonstreze, în câteva zile, că a fost doar un accident. Ceea ce nu mi-a plăcut la U19 este că jucătorii au dat dovadă că nu-i interesează rezultatul de pe tabelă. Ei ar trebui să fie mult mai implicaţi.” a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă a meciului cu Spania U21.

Următoarele partide ale României în cadrul Turului de Elită sunt împotriva Italiei (23 martie) și Turciei (26 martie). Doar echipele care câștiga grupele la Turul de Elită se califică la Campionatele Europene (U19 și U17) din această vară.