Echipa națională de tineret este virtual calificată la EURO 2019. ‘Tricolorii’ au nevoie de cel puțin o remiză cu Liechtenstein, marți. Selecționerul Mirel Rădoi a avertizat că jucătorii nu trebuie să se relaxeze în fața unor adversari mult mai slabi.

Naționala U21 a sărbătorit la Cluj-Napoca victoria cu Țara Galilor, scor 2-0, și faptul că se află pe primul loc în grupa de calificare, fără nicio înfrângere.

Jucăm partida decisivă acasă, în fața unui număr mare de spectatori. Nu putem aborda, chiar dacă jucăm cu ultima clasată din grupă, ca și cum am avea nevoie de un singur punct. Trebuie să abordăm jocul ca și cum am avea nevoie de o victorie. Va trebui să fim concentrați, fiind ultima clasată, un adversar destul de usor… pe început de joc, s-ar putea să avem probleme de concentrare. Nu ne dorim asta. La fotbal nu se știe nimic dinainte. Sper ca ei să fi înțeles mesajul.

Trebuie să nu tratăm meciul ca pe unul uşor. E în joc viitorul fotbalului românesc şi această generaţie nu se poate pierde. Important e să ne calificăm, pentru că nu se va vorbi despre generația lui Ionuț sau a lui Ianis, ci despre naționala României sub 21 de ani. Fiecare dintre ei va intra în istorie.

Am încercat să le dau jucătorilor cât mai mare încredere, să înţeleagă că joacă pentru echipa naţională. Pentru că mulți dintre ei vin cu probleme de la echipele de club. Sunt anumite lucruri pe care am încercat să le schimbăm din punct de vedere tactic, dar foarte puține, pentru că nu am vrut să creăm haos„, a spus Rădoi în cadrul unei conferințe de presă.

România U21 v Liechtenstein U21

Antrenament în vestiar înaintea antrenamentului pe teren ⚽🇷🇴Un punct pentru tricolorii U21 în meciul ROMÂNIA – LIECHTENSTEIN (marți, ora 21:00, stadion „Ilie Oană”) și MERGEM LA EURO 2019!Bilete AICI 👉 bit.ly/2yHHN1p

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Luni, 15 Octombrie 2018

Meciul România – Liechtenstein va avea loc, marţi, de la ora 21.00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti.

Echipa națională de tineret nu s-a mai calificat la un turneu final de 20 de ani.