RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Mirel Rădoi a dezvăluit secretul victoriei cu Portugalia! „Am încercat să le explic…”

Echipa națională U21 a României a obținut o victorie fantastică în Portugalia, care oferă șanse mari de calificare la Campionatul European din 2019. Selecționerul Mirel Rădoi a dezvăluit secretul acestui mare succes.

Rădoi (37 de ani) a debutat pe banca tehnică a ‘tricolorilor’ și a apelat la un discurs motivațional de pe internet pentru a le insufla jucătorilor spiritul potrivit.

Naționala de tineret a învins Portugalia cu 2-1 (goluri Cicâldău și Ivan), în condițiile în care lusitanii au ratat un penalty în minutul 90+9! ‘Tricolorii’ mici au evoluat în dublă inferioritate numerică, după eliminările lui Ionuț Nedelcearu și Andrei Ivan.

Chiar dacă au fost emoții mari, mă bucur pentru băieți, deja am început lucrul pentru meciul cu Bosnia. Ca să fiu sincer, am stat și am urmărit 4-5 ore niște discursuri motivaționale ca să îl găsesc pe cel mai scurt. Mă bucur că am putut să ajung la ei. Am încercat să le explic să ne apărăm mai sus. Mă bucur că a ieșit bine, dar nu vă pot reda ce le-am spus. Sunt oameni speciali care fac astfel de lucruri și am încercat să adaptez. Am norocul să lucrez cu o generație foarte bună și foarte cuminte. Nici măcar paharul de vin nu și l-au terminat„, a spus Rădoi la Digisport.

Urmează meciul cu Bosnia și Herțegovina, marți, 11 septembrie, pe teren propriu (la Ovidiu). România este singura echipă neînvinsă în grupa 8 a calificărilor pentru Euro 2019. ‘Tricolorii’ au nevoie de minimum șapte puncte în cele trei meciuri rămase de disputat, cu Bosnia, Ţara Galilor şi Liechtenstein.

E un joc total diferit, deja i-am urmărit. Sunt puternici şi spre deosebire de Portugalia, care are un joc dinamic, Bosnia încearcă mai mult să specuzele duelurile de 1 la 1 pentru că sunt foarte puternici şi încearcă multe şuturi de la distanţă. Vreau să avem atitudine, dar să nu ne pierdem cumpătul. Să ştim când să fim entuziasmaţi„, a mai declarat Mirel Rădoi.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare