Mircea Sandu, din nou în fața Instanței! De ce este acuzat fostul șef al Federației Române de Fotbal

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, are din nou probleme cu legea, asta după ce procurorii DNA l-au chemat să dea socoteală în dosarul “luare de mită”!

În anul 2019, Mircea Sandu, alături de soția sa, au fost acuzați de luare și complicitate la luare de mită. La acea vreme se vehicula că fostul șef FRF ar fi primit, în anul 2009, 200.000 de euro pentru a le facilita avocaților Ioana și Andrei Valentin Sfîrîială două contracte de asistență juridică cu FRF de pe urma cărora cei din urmă ar fi încasat peste 2,5 milioane de euro.

Potrivit informațiilor Playsport, acum, Mircea Sandu a fost chemat din nou în fața Instanței, în ciuda faptului că la finalul anului trecut, “Nașul” obținuse o primă victorie, după ce Tribunalul București l-a achitat. Cu toate acestea însă, procurorii DNA nu au renunțat și au făcut recurs la Curtea de Apel.

mircea sandu

Motivarea procurorilor Agenției Naționale Anti Corupție

„La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soţiei sale, Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită suma de 724.000 lei de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăţi de avocatură.

Banii respectivi au fost primiţi de inculpat pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au susținut, în trecut, procurorii.

Citește și Chinuit de cancer, Mircea Sandu reacționează! ”Nu vreau să mai aud de fotbalul românesc”