Mircea Lucescu se consideră un inovator al fotbalului. “Am fost primul care le-a făcut”

Mircea Lucescu este unul dintre cei doi reprezentanți ai României în clasamentul celor mai buni antrenori din istoria fotbalului, potrivit publicației France Football. ‘Il Luce’ consideră că a fost un inovator în antrenorat, în special prin tehnicile folosite în perioada de la Brescia.

Mircea Lucescu (73 de ani) ocupă locul 41 în clasamentul celor mai buni tehnicieni din lume.

Românul a câștigat 35 de trofee în cariera de antrenor, cu Dinamo București, Brescia, Rapid București, Galatasaray Istanbul, Beșiktaș Istanbul, Șahtior Donețk și Zenit Sankt Petersburg.

lucescu galata

Rămân rezultatele efective de pe terenul de joc și oamenii pe care îi lași în urmă… și impactul tău asupra dezvoltării fotbalului. Eu pot să spun că un lucru cu care mă mândresc este ce se întâmplă acum în fotbal cu analizele meciurilor, cu profilul jucătorilor. Am fost primul care le-a făcut. Pe urmă, alții au profitat. Am început la Brescia, apoi echipa națională a Italiei a profitat în 1994. Ideea s-a dezvoltat, toate cluburile lucrează acum cu așa ceva. Din punctul ăsta de vedere, am fost un pionier.

Spunea Adani (n.a. – Daniele Adani, fost jucător la Brescia și internațional italian, în prezent analist sportiv), care e la Sky cel mai bun specialist: <Ceea ce face Guardiola, făceam noi cu Mircea Lucescu în anii ’90>. Fotbalul românesc a fost înaintea multora. Nu întâmplător aveam echipele pe care le aveam în Europa și echipa națională. Tipul de joc pe care îl făceam, jucătorii pe care i-am trimis apoi în fotbalul european. A fost extraordinar“, a spus Mircea Lucescu la DigiSport.

razvan rat mircea lucescu sahtior

Supercupa Europei în 2000 (cu Galatasaray) și Cupa UEFA în 2009 (cu Șahtior) sunt cele mai importante performanțe pentru ‘Il Luce’.

Iată clasamentul complet al celor mai buni antrenori din lume, potrivit France Football:

clasament antrenori