Mircea Lucescu nu este gata să îşi încheie cariera de antrenor! Cel mai titrat antrenor român este gata pentru o nouă provocare. Lucescu le-a spus italienilor de la Gazzetta dello Sport ce fel de proiect îşi doreşte.

În vârstă de 73 de ani, Lucescu a explicat felul în care a decurs despărţirea de naţionala Turciei.

„Nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia. Vor începe preliminariile Campionatului European şi am transmis Federaţiei: ori prelungim doi ani, ori mai bine lăsăm pe altcineva la conducere. Mie mi-au cerut să reconstruiesc: am luat o echipă cu jucători de 30 de ani şi o las la o medie de vârstă de 23 de ani, într-o ţară în care nu sunt limite la stranieri. Am pescuit jucători şi în divizia B şi C, mulţi dintre ei sunt acum titulari la un alt nivel şi s-a creat un grup care poate da viitor naţionalei” – a spus Lucescu.

Il Luce îşi doreşte să revină pe banca unei echipe de club şi a spus ce fel de proiect l-ar atrage în viitorul apropiat.

„Vreau să revin la o echipă de club, să lucrez zi de zi aşa cum îmi place mie. Cel mai important este să lucrez cu tineri, să dezvolt talente aşa cum am făcut-o la Brescia şi Şahtior. Ştiţi, jucătorii de 30 de ani sunt conservatori, nu îi formezi” – a dezvăluit Lucescu.

În acest an, Lucescu va ajunge la patru decenii de activitate ca antrenor. Şi-a început cariera în 1979, la Corvinul Hunedoara.