Mircea Lucescu a vorbit despre șansele României în Liga Națiunilor

Mircea Lucescu, selecționerul echipei naționale a Turciei, a vorbit despre șansele României în Liga Națiunilor. Lucescu este de părere că ‘tricolorii’ pregătiți de către Cosmin Contra au o misiunea grea în grupă, în ciuda remizei cu Serbia.

România are două puncte după primele două etape din Liga Națiunilor. ‘Tricolorii’ au remizat cu Muntenegru (0-0, la Ploiești) și cu Serbia (2-2, la Belgrad).

romania

Rezultatul pe care l-au făcut la Belgrad este excelent. Din păcate, acel 0-0 acasă, cu Muntenegru, ne ține cam departe de șefia grupei. E important, totuși, să punem în prim-plan echipa națională, să lăsăm puțin cluburile în spate. În Turcia nu se întâmplă asta. Echipa națională interesează doar două zile, iar cluburile acestea folosesc numai jucători străini care creează multe obstacole echipei naționale“, a spus Lucescu la DigiSport.

Tehnicianul în vârstă de 73 de ani este de acord cu naturalizarea unor fotbaliști străini din Liga 1. Recent, ministrul Tineretului și Sportului a anunțat că FRF vrea să naturalizeze un jucător. Poate fi vorba despre Harlem Gnohere, Mario Camora sau Junior Morais.

mircea lucescu 2

Nu mai sunt echipe mici, sunt echipe cu jucători foarte bine pregătiți, cu jucători care pot fi naționalizați, deci care pot primi pașaportul țării respective. Dacă vedeați echipa Franței din 1984 și echipa de acum a Franței, vă dați seama ce s-a schimbat în lumea fotbalului“, a mai declarat Mircea Lucescu.