Ministrul Tineretului și Sportului recunoaște întârzierile la noile stadioane

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat că autorităţile se confruntă cu unele întârzieri legate de lucrările la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.

În cadrul unei reuniuni la Guvern, reprezentanţii FRF au prezentat situaţia dosarelor şi a garanţiilor solicitate de UEFA, iar cei de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) au prezentat stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.

stadion Steaua

Este necesară o evaluare constantă a activităţilor întreprinse de fiecare instituţie în parte pentru a putea monitoriza potenţialele prelungiri ale termenelor de execuţie stabilite. Din păcate, ne confruntăm şi cu întârzieri în câteva direcţii şi ar trebui să ne concentrăm eforturile pentru a le diminua şi pentru a finaliza cât mai multe dintre obiectivele asumate.

În marea majoritate a proiectelor suntem într-o fază avansată, conform graficelor şi sper să accelerăm cât mai mult diversele acţiuni şi să ne concentrăm eforturile pentru a ne încadra în toate termenele stabilite“, a spus ministrul Bogdan Matei.

stadion rapid 2

stadion arcul de triumf

În vederea EURO 2020, competiție găzduită și de București, stadioanele Steaua și Rapid vor fi reconstruite, iar arena ‘Arcul de Triumf’ va fi reabilitată.