Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a discutat marţi la Bruxelles despre priorităţile României în contextul evenimentelor sportive majore. A fost menționat proiectul UEFA EURO 2020 de la București, care prevede modernizarea a patru stadioane și amenajarea a mai multor obiective de infrastructură rutieră și feroviară.

Bogdan Matei a vorbit despre prioritățile asumate de România în domeniul sportului și a dat asigurări că țara noastră este pregătită pentru preluarea mandatului pentru președinția Consiliului Uniunii Europene.

Lucrările de azi, la care s-a aflat și o delegație din România, condusă de ministrul Bogdan Matei, au început cu un prânz de lucru în format ministerial, cu participarea Directorului Executiv al UEFA Events, Martin Kallen. Discuțiile au vizat tema ”Oportunități și provocări în contextul evenimentelor sportive majore”. Poziția delegației noastre a fost că România susține faptul că orice demers de găzduire al unui eveniment sportiv major trebuie să fie condiționat de o componentă de sustenabilitate. Există cazuri când obiective de infrastructură sportivă rămân nefolosite după încheierea evenimentelor în ciuda costului foarte mare al investițiilor inițiale, de regulă din surse publice„, se arată într-un comunicat al MTS.

Constantin-Bogdan Matei (38 de ani) este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Management în Sport și are un master în Managementul Organizațiilor Sportive.

Noul ministru a fost jucător profesionist de fotbal în Liga a 3-a, la Universitatea Sibiu, după care a devenit antrenor la grupele de copii. Din 2005, el și-a început activitatea didactică.