Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a anunțat că fotbaliştii echipei naţionale de tineret vor fi premiaţi în aproximativ o săptămână pentru performanţa de la Campionatul European.

‘Tricolorii’ U21 au impresionat la Euro 2019 din Italia și San Marino, fiind eliminați în mod dramatic în semifinale, scor 2-4 cu Germania. Nemții au dat lovitura în ultimele minute de joc.

Jucătorii echipei naționale de tineret pot primi între 2.500 și 5.500 de lei din partea Guvernului.

Am primit la MTS cererea din partea Federaţiei Române de Fotbal în vederea premierii sportivilor de la echipa naţională de fotbal Under-21 pentru performanţa realizată la Campionatul European. Procedura este însă una la fel ca la celelalte federaţii, aşa că va trebui să primim din partea FRF şi un dosar cu numele tuturor sportivilor şi ai membrilor staff-ului tehnic. Pentru că în premieră intră aici şi membrii staff-ului tehnic. Imediat ce vom primi acest tabel, vom da drumul la procedurile interne, astfel încât probabil peste o săptămână sportivii să îşi primească bănuţii.

Cred că sunt foarte, foarte mulţi ani de când Ministerul Tineretului şi Sportului, şi implicit Guvernul României, nu a mai premiat o echipă de fotbal, iar faptul că avem ocazia asta acum mă bucură enorm de mult. Eu am spus mereu că fotbalul juvenil trebuie sprijinit de Ministerul Tineretului şi Sportului şi nu numai din veniturile Federaţiei Române de Fotbal„, a spus Bogdan Matei pentru Agerpres.