Mini-revoluția lui Dusan Uhrin la Dinamo! Ce vrea să schimbe antrenorul ceh

Dusan Uhrin a adus un suflu nou la Dinamo! ‘Câinii roșii’ s-au apropiat la două puncte de play-off-ul Ligii 1, după două victorii la rând. Antrenorul ceh a anunțat că vrea să opereze anumite schimbări în stilul de joc al ‘roș-albilor’.

Dusan Uhrin Jr. (51 de ani) a mai antrenat în Liga 1 la Poli Timișoara și CFR Cluj.

După pauza pentru meciurile echipei naționale, Dinamo va juca pe Arena Națională cu FC Botoșani, vineri, 14 septembrie, de la ora 21:00.

clasament liga 1 1

În primul rând, trebuie să construim o echipă în jurul echipei. Asta e cel mai important. Jucătorii trebuie să simtă că suntem uniți și că mergem în aceeași direcție. Doar așa vor merge și ei într-o singură direcție și nu mai pot face stânga sau dreapta.

Dacă vorbim de dinamică, putem spune că sunt puțin mai ofensiv ca stil, dar acum echipa avea o defensivă foarte slabă, așa că a trebuit să lucrez mai mult partea asta. Încă nu e bine, trebuie să ne perfecționăm.

Momentan nu suntem 100% unde vreau eu, în fiecare meci adversarii au avut două sau trei ocazii mari. Vreau să dispară pasele greșite sau poziționarea proastă, să nu mai avem deloc astfel de erori. Și încă un detaliu foarte important după care mă ghidez. Dacă noi împingem mereu adversarul și nu jucăm în careul nostru, nu au cum să ne dea gol.

Dinamo este un club foarte mare. Trebuie să schimbăm situația actuală. Am pierdut o dată și am câștigat două meciuri consecutive, dar este un pas foarte mic. După 20 de meciuri putem să spunem că am reparat tot. Acum nu am făcut nimic“, a spus Dusan Uhrin într-un interviu pentru GSP.

Prunea Uhrin

Tehnicianul ceh a avut numai cuvinte de laudă pentru fostul antrenor al lui Dinamo, Eugen Neagoe.

1005153 eugen neagoe dinamo

Trebuie să spun câteva cuvinte despre fostul antrenor. Credeți-mă că nu a făcut o treabă rea aici. Hai să spunem că poate nu a avut noroc în alegerea primului “11”. Aici trebuie să ai noroc și să simți jucătorii, dar echipa este pregătită. Nu pot spune că a făcut ceva greșit. Din punct de vedere fizic, sunt în formă, aleargă. Eu am puțin alt stil când vine vorba de alergat, dar ce pot să spun este că a făcut o muncă bună“, a mai declarat Uhrin Jr.