Mihai Stoica nu scapă de amintirea unui transfer eșuat. “Cum să fie țeapă?”

Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB, refuză să considere drept un transfer ratat aducerea brazilianului Elton Jose Xavier Gomes în Liga 1. 1,6 milioane de euro a plătit Gigi Becali în 2017, la insistenţele lui MM.

Elton a avut un singur gol la Steaua (actualmente FCSB), marcat în chiar primul meci jucat în România, contra lui FC Argeș. Micuţul mijlocaş ofensiv (1,54 metri) a stat doar 6 luni în Liga 1, după care şi-a continuat cariera în zona Golfului.

elton

Eu sunt privit ca omul care a dat țeapa cu Elton. O sa fac un colaj cu golurile date de Elton în Arabia Saudită. Și nu e ușor să joci în Arabia Saudită, întrebați-l pe Budescu. Am vorbit și cu antrenori români care au antrenat în Arabia Saudită și spuneau că nu aveai ce să-i faci. Cu ce să-ți iei măsuri, că nici nu-l prinzi? Și lumea spune că e țeapă. Cum să fie țeapă? Eu am plecat după trei luni, el a fost dat afară după aia“, a spus Mihai Stoica la DigiSport.

elton mihai stoica

Tot în 2017, Elton a fost vândut la Al-Nassr (Arabia Saudită), pentru 500.000 de euro.

Ajuns acum la 32 de ani, Elton nu a făcut niciodată pasul spre marea performanță. Cea mai bună perioadă a carierei a avut-o la Al Fateh (Arabia Saudită), pentru care a jucat din 2011 până în 2016 și a marcat 48 de goluri în 121 de meciuri.

Steaua (actuala FCSB) și Al-Nassr sunt singurele echipe care au plătit o sumă de transfer pentru Elton Jose Xavier Gomes.