FCSB a anunțat transferul mijlocașului Mihai Roman de la FC Botoșani, la câteva zile după ce Gigi Becali și Valeriu Iftime s-au înțeles pentru venirea mijlocașului la vicecampioana României.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani a semnat un contract valabil două sezoane și va îmbrăca tricoul cu numărul 28.

Sunt fericit că am ajuns la cel mai mare club din România. Sper din tot sufletul să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele. Cel mai important este să fiu sănătos și să reușesc să răsplătesc încrederea acordată„, a declarat Mihai Roman pentru site-ul oficial al roș-albaștrilor.

Roman a ajuns gratis la FCSB, în baza unei clauze din înțelegerea pentru Cătălin Golofca, cedat la Botoșani. Roș-albaștrii au renunțat la cei 400.000 de euro pe care trebuiau să-i primească de la FC Botoșani pentru transferul lui Golofca.

„N-aveam cum să mă opun”

Patronul celor de la FC Botoşani, Valeriu Iftime, a povestit cum au decurs negocierile cu Gigi Becali pentru transferul lui Mihai Roman la FCSB.

Nu puteam să fac eu prea multe. Îmi pierd căpitanul și unul dintre cei mai buni jucători pe care îi aveam la echipă. N-aveam cum să mă opun, oferta era bună și pentru mine, și pentru jucător. M-a sunat într-o seară: “Bă Valeriule, mie-mi place de băiatul ăsta”. “Bă Gigi, ce să faci cu el?!”. “Mie-mi place, vreau să vorbești cu băiatul să încep să discutăm transferul la Steaua”. Dar nu a fost pentru prima dată când Gigi și l-a dorit. L-a mai vrut și anul trecut, dar nu s-a putut să-l ia. Aia a fost. L-am sunat pe jucător să ne vedem și i-am zis direct: <Mihai, vezi că te sună domnul Becali!>. <Pentru ce?>. <Vrea să te ia la Steaua>. <Hai, domne, faci mișto de mine?>„, a spus Iftime pentru Gazeta Sporturilor.

Mihai Roman a început fotbalul la Cetatea Suceava, fiind transferat în 2007 de FC Brașov. După trei ani la echipa de sub Tâmpa, a fost transferat de Rapid, pentru care a evoluat până în 2013, când a fost legitimat de FC Toulouse, din postura de jucător liber de contract. În iulie 2016, a semnat cu FC Botoșani, pentru care a înscris 16 goluri în 70 de partide. La nivelul echipei naționale, Mihai Roman a adunat 10 partide oficiale, între 2009 și 2012.