Mihaela Buzărnescu (locul 33 WTA) a pierdut meciul împotriva jucătoarei chineze Shuai Zhang (27 WTA), scor 3-6, 6-7 (2), în primul tur al turneului pe zgură de la Roma. 

Deși pornea ca favorită, Buzărnescu a părăsit terenul învinsă după o oră și 40 de minute de joc. Românca a avut cifre modeste la serviciu, pe care l-a cedat de trei ori. Totodată, Mihaela a comis peste 20 de erori neforțate.

Buzărnescu a condus în fiecare dintre cele două seturi, cu 3-1 în primul și cu 4-2 în cel de-al doilea, dar Zhang a revenit grație unui joc consistent de pe fundul terenului. În tiebreak, Mihaela a câștigat doar două puncte.

Este pentru a doua oară în această lună când Mihaela Buzărnescu (30 de ani) este eliminată în primul tur, după prezența de la Madrid. Românca venea după o performanță foarte bună în turneul de la Praga, unde a pierdut finala împotriva cehoaicei Petra Kvitova, în set decisiv.

Pentru participarea în cadrul competiției de categorie Premier 5 de la Roma, Mihaela Buzărnescu va primi un punct în clasamentul WTA și un cec în valoare de 7.627 de dolari.