UPDATE 14:28. Buzărnescu nu a făcut față presiunii, iar Kvitova a revenit spectaculos și a câștigat următoarele două seturi, cu 6-2 și 6-3, impunându-se astfel în finala de la Praga. Este a doua finală pierdută de Mihaela în circuitul WTA, după cea de la Hobart, acolo unde a fost învinsă de Elise Mertens.

La Praga, Buzărnescu a evoluat şi în finala de dublu. Românca şi colega sa, Ligia Marozava (Belarus), au fost învinse, vineri, de cuplul Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia, cap de serie 3), scor 6-4, 6-2.

A doua din România după Halep

După parcursul din Cehia, Mihaela Buzărnescu va urca pe locul 32 WTA, ea urmând să devină cea mai bună jucătoare din România după liderul mondial Simona Halep.

Mihaela Buzărnescu este de neoprit! Aflată într-o formă extraordinară, jucătoarea noastră joacă ACUM finala turneului de la Praga, cu Petra Kvitova.

Susținută de aproape toți spectatorii, având în vedere că evoluează acasă, Kvitova, mare favorită înaintea finalei, a cedat primul set, scor 4-6.

Final de excepție

Buzărnescu a fost condusă cu 0-3 și 1-4, însă Mihaela a avut un final de set de excepție și nu a mai cedat vreun game până la final. A încheiat în stil de mare jucătoare și s-a impus la 0 pe propriul serviciu.

Revenim cu detalii