Microbiști, atenție! LFP anunță: suporterii pot reveni pe stadioane în aprilie!

Suporterii pot reveni pe stadioanele din România în următoarele două luni!

LPF și MTS au căzut de comun acord, iar, începând cu jumătatea lunii aprilie, fanii se pot întoarce în tribunele stadioanelor din țara noastră.

Planul anunțat de Justin Ștefan, secretarul general al Ligii, este unul simplu: în play-off, putem avea meciuri cu spectatori!

”Ne-am dorit foarte mult să obținem o dată la care se pot redeschide stadioanele. Este un anunţ pe care foarte multă lume îl aşteaptă. Dar autorităţile nu au fost încă pregătite să îşi asume o dată. Totuşi, noi avem un plan foarte clar. S-a discutat despre luna aprilie.

Eu vreau chiar să vorbim despre prima parte a lunii aprilie. În această perioadă lucrăm la un cadru de reguli pentru ca revenirea fanilor în tribune să se facă fără riscuri. Vom merge apoi la domnul Arafat pentru a obține acordul. Avem ca obiectiv ca toate meciurile din play-off să se joace cu spectatori.

justin stefan

Trebuie să evaluam situaţia, să vedem regulile de deschidere, capacitatea stadioanelor, blocarea scaunelor dezafectate, verificarea temperaturii. Este un plan foarte bun. Suporterii trebuie să fie în stadioane, iar dacă facem o schemă foarte bine organizată, nu ar fi problemă de a pune în pericol sau de a alimenta pandemia

În cazul în care nu vom primi o aprobare, ne vom adresa la CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Pentru că ar fi chiar o discriminare, în condițiile în care foarte multe activități culturale au putut fi reluate. Nu este corect ca sportul să meargă după aceleași restricții care erau în starea de urgență.” a declarat Justin Ștefan pentru Fanatik.

Justin Stefan

Citește și Ultimele detalii despre revenirea suporterilor pe stadioanele din România: „Urmează să discutăm cu domnii Arafat și Voiculescu!”