Michael Schumacher împlinește azi 50 de ani!

Născut pe 3 ianuarie 1969, Schumacher a debutat în Formula 1 la 22 de ani (1991), iar un an mai târziu a obținut prima victorie (Marele Premiu al Belgiei).

De șapte ori campion mondial, Schumacher este căsătorit cu Corinna din 1995. Cei doi au doi copii (Gina Maria, în vârstă de 20 de ani, respectiv Mick, 18 ani).

Rănit grav într-un accident la schi în decembrie 2013, Michael a primit mesaje emoționante de ziua sa: „Ca pilot, Michael a dus Formula 1 la un alt nivel, cu atenţia sa faţă de detalii şi a cunoştinţelor sale tehnice. El a făcut totul cu mare determinare, de la întâlniri cu ingineri până la pregătirea fizică şi a căutat mereu noi modalităţi de îmbunătăţire a performanţelor sale”, a spus Toto Wolff, directorul sportiv de la Mercedes.

CIFRELE LUI SCHUMACHER

„Am văzut împreună cu Schumacher multe curse şi o să mai văd. Repet, vom vedea în continuare multe curse”, a spus Jean Todt, fostul șef de la Ferrari, pentru Gazzetta dello Sport.

Schumacher s-a lovit la cap în timp ce traversa o pistă neamenajată din Alpii Francezi, în apropiere de Meribel. A fost transportat de urgenţă cu elicopterul la spitalul din Grenoble, iar medicii au confirmat că traumatismul cranian suferit a fost unul cu implicaţii severe. De atunci, veştile privind starea sa de sănătate sunt controversate şi contradictorii.