Selecționerul Germaniei, Joachim Low, s-a deplasat la Londra pentru a încerca să discute cu Mesut Ozil, dar mijlocașul a refuzat orice dialog. În această vară, Ozil şi-a anunţat retragerea din echipa națională.

Potrivit AFP, Joachim Low și Oliver Bierhoff, directorul tehnic al naționalei Germaniei, nu au fost lăsați să pătrundă în baza de pregătire a clubului Arsenal Londra.

Ne-am fi dorit să avem o discuţie cu Mesut, dar trebuie să acceptăm că acesta nu vrea momentan să stea de vorbă cu noi„, a spus Bierhoff.

Joachim Low susține că a încercat de mai multe ori să-l contacteze pe Ozil, însă acesta nu i-a răspuns la telefon.

Mesut Ozil (29 de ani) nu ia în calcul revenirea la echipa națională, după scandalul din vară. Jucătorul cu origini turce a fost ținta criticilor după ce a apărut într-o fotografie alături de președintele turc Recep Tayyip Erdogan. În plus, evoluția mijlocașului la Cupa Mondială din Rusia a fost modestă.

Starul lui Arsenal a susținut că este victima unor atacuri rasiste și lipsite de respect din partea conducerii Federației Germane de Fotbal, cu trimitere directă către președintele Reinhard Grindel.

În ochii lui Grindel și ai susținătorilor săi, sunt german atunci când câștigăm, dar sunt un imigrant atunci când pierdem„, a spus Ozil, care s-a născut în Germania din părinți turci.

92 de selecții, 23 de goluri și 40 de pase decisive a reușit Mesut Ozil în tricoul naționalei Germaniei. Este unul dintre cei mai buni mijlocași din lume, având o cotă de piață de 45 de milioane de euro.