Starul argentinian Leo Messi a fost suspendat o etapă şi amendat cu 1.500 de dolari după ce a fost eliminat în finala mică a Copa America. Messi a acuzat vehement arbitrajul pe durata competiției din Brazilia.

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a luat o decizie blândă în cazul lui Messi, deşi a fost eliminat cu roşu direct pentru o altercaţie cu chilianul Gary Medel.

Căpitanul Argentinei și al Barcelonei nu a fost sancționat pentru acuzațiile dure formulate la adresa arbitrajului de la Copa America. Messi a vorbit și despre corupţie în cadrul CONMEBOL.

Brazilia a câștigat Copa America, după 3-1 în finală cu Peru.

În schimb, preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, a fost revocat din funcţia de membru interimar al Comitetului Executiv al FIFA. Tapia a declarat că arbitrajele de la Copa America au favorizat gazda competiţiei, Brazilia.

Leo Messi (32 de ani) va rata primul meci pe care selecţionata Argentinei îl va disputa în preliminariile Cupei Mondiale 2022 din Qatar, care va avea loc în luna martie a anului viitor.