Mesajul unui oficial UEFA înainte de derby-ul din această seară: “Nu știu dacă FCSB e Steaua!”

Fost internațional și actual oficial al UEFA a declarat înainte de derby-ul României din această seară, că nu este sigur dacă echipa care evoluează acum în Liga 1 este adevărata Steaua.

Ionuț Lupescu, fostul internațional român și actual membru UEFA, a declarat că în acest moment nu poate spune sigur dacă FCSB este adevărata Steaua, deoarece nu a văzut actele și nu se poate pronunța în acest sens.

ionut lupescu uefa

“Nu știu dacă FCSB e Steaua pentru că nu am văzut actele, dar e păcat! Cluburile mari, și mă refer aici la Dinamo, Steaua, Rapid, nu mai sunt principalele surse în campionatul românesc de a da jucători pentru echipa națională. Iar din acest aspect are de suferit campionatul. Automat fotbalul românesc. Închipuiți-vă ca Bayern și Borussia să fie la retrogradare… Ar fi dramă!

Dacă n-avem cluburi de tradiție sus avem o problemă. Nu diminuez deloc meritul Viitorului, CFR-ului. Le respect foarte mult. Un campionat serios și atractiv pentru toată lumea trebuie să fie cu echipe mari.”, a declarat Ionuț Lupescu pentru Gazeta Sporturilor.

Întrebat și despre ce le răspunde oamenilor când este întrebat despre situația actuală a fotbalului din România, Ionuț Lupescu a fost tranșant:

“Toată lumea îmi spune că suntem o țară unită, care are tradiție, dar ce e cu noi? Ce să le spun? Cum s-a dezvoltat fotbalul în 10-15 ani? Că nu există educație? Că nu sunt conducători cum trebuie? Calitatea antrenorului e foarte importantă. Nu contează că scoatem antrenori pe bandă rulantă!”, a mai spus fostul dinamovist.

Derby-ul din această seară, FCSB-Dinamo, este programat de la ora 21:00 și se va disputa pe Arena Națională. Partida va fi și live video blog pe realitateasportiva.net și de asemenea meciul va fi comentat în timp real și pe pagina de facebook Realitatea Sportivă, acolo unde sunt așteptate reacții și comentarii din partea fanilor ambelor echipe.

Citește și ”Oracolul” Tănase! ”Dodel” n-are dubii: ”Va câștiga FCSB cu 2-0!”