Mihaela Buzărnescu s-a declarat surprinsă de anunțul făcut de către Sorana Cîrstea privind retragerea din echipa de FED Cup a României. Buzărnescu a avut un mesaj pentru colega ei din circuitul WTA.

Cîrstea (28 de ani) a fost extrem de supărată după decizia căpitanului nejucător, Florin Segărceanu, de a o convoca pe Irina Begu pentru confruntarea cu Elveția din FED Cup. Sorana era mai bine clasată decât Irina în ierarhia WTA și era într-o formă mai bună.

Am aflat și eu acum două seri, îi respectăm decizia. Ea știe cel mai bine. Ne pare rău. A fost alături de echipa de Fed Cup în atâția ani de zile și a adus atâtea victorii și calificarea în Grupa Mondială. Este mai tânără decât mine, dar ea știe cel mai bine. Eu nu am vorbit cu ea, nu știu dacă a vorbit cineva cu ea. Mă bucur că am reușit să joc ultimul meci cu ea la Fed Cup. Sper, totuși, să revină„, a spus Mihaela Buzărnescu la DigiSport.

Sorana Cîrstea a debutat în echipa de Fed Cup în 2006, având 17 partide de simplu (11 victorii, 6 înfrângeri) şi 12 de dublu (5-7).

În 2019, România va juca în primul tur al Grupei Mondiale a FED Cup cu Cehia (9-10 februarie, la Ostrava), deţinătoarea trofeului.