Tiberiu Uşeriu a fost unul dintre cei doi sportivi care au reușit să încheie maratonul Yukon Arctic Ultra, desfăşurat în nordul Canadei, pe o distanţă de 483 de kilometri. Românul a precizat că i-a fost greu să revină acolo unde a suferit o traumă, având în vedere că anul trecut a abandonat Maratonul Arctic, cu degetele de la picioare degerate.

Câştigătorul Maratonului Arctic a fost elveţianul Fabian Imfeld, cu un avans de aproximativ şase ore faţă de Tibi Uşeriu.

Pe 30 ianuarie, 21 de sportivi au luat startul în această probă de anduranță, dar numai Imfeld şi Uşeriu au reuşit să termine cursa.

Dragilor, am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.

La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!„, este mesajul postat de către Tibi Ușeriu pe Facebook.

Tiberiu Uşeriu (46 de ani) este singura persoană din lume care a reuşit să câştige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume, Ultra 6633.