Portarul lui Liverpool, brazilianul Alisson Becker, a avut cele mai multe intervenții reușite și a primit cele mai puține goluri, fiind pe primul loc într-un clasament al primelor cinci campionate din Europa. Alisson este cel mai scump portar din istorie.

72,5 de milioane de euro a primit AS Roma în schimbul lui Alisson (26 de ani). Recordul anterior era deținut de către italianul Gianluigi Buffon, transferat la Juventus pentru 53 de milioane de euro în 2001, de la Parma.

Potrivit datelor prezentate de The Sun, Alisson are un procentaj de 84,2% privind intervențiile reușite și o medie de 0,47 goluri primite pe meci. Au fost luați în calcul portarii cu minimum 15 prezențe în acest sezon în Anglia, Franța, Spania, Germania și Italia.

Liverpool a primit 10 goluri în 21 de partide în Premier League, fiind pe primul loc în clasament. Alisson a bifat 12 meciuri fără gol primit.

În ierarhia celor mai buni portari din Europa, Alisson este urmat de către argentinianul Walter Benitez (Nice), slovacul Jan Oblak (Atletico Madrid) și slovenul Samir Handanovic (Inter).

Alisson are și cea mai bună medie a notelor primite în Premier League – 6,91.