Florin Mergea (33 de ani) speră să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Tenismenul român este convins că alături de Horia Tecău formează una dintre cele mai bune echipe de dublu din lume. 

COSR a anunțat lotul olimpic de tenis al României, format în urma propunerilor venite din partea Federaţiei Române de Tenis: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Irina Bara, Raluca Olaru, Marius Copil, Horia Tecău, Florin Mergea. Calificarea acestora la Jocurile Olimpice de la Tokyo va depinde de clasarea în ierarhiile mondiale WTA și ATP.

În 2016, Mergea și Tecău au cucerit medalia de argint în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia).

Am demonstrat în 2016 că avem o generaţie foarte frumoasă în tenis. Emoţiile pe care le-am trăit la Rio de Janeiro au fost unice. Au fost cele mai intense emoţii pe care le am trăit pe terenul de tenis, dar şi în afara lui. Să fiu inclus în acest lot olimpic este o onoare pentru mine, iar obiectivul meu în următoarea perioadă este să revin în vârful ierarhiei mondiale pentru a ajunge la Tokyo. Am fost foarte aproape de aur la Rio, dar la Tokyo vom avea o altă vârstă şi mai multă experienţă. În continuare, eu cred că împreună cu Horia formăm una dintre cele mai bune echipe din lume la dublu„, a spus Mergea, în cadrul unei conferințe de presă.

Si uite asa începem oficial drumul spre Tokyo, alături de Federaţia Română de Tenis si Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. 🇹🇩🥇 #HaiRomania #Tokyo2020 #Olympics #noitrei

Publicată de Florin Mergea pe Marţi, 4 Decembrie 2018

Florin Mergea a stat departe de terenul de tenis în ultima perioadă și a ajuns pe locul 576 ATP la dublu. A devenit tată pentru prima dată și s-a operat la genunchi. 

Ultimul meci jucat de Florin Mergea a avut loc în luna septembrie, pentru echipa de Cupa Davis a României, alături de Horia Tecău. Cei doi s-au impus în fața dublului polonez.

Mai sunt doi ani până la Tokyo. Eu am fost accidentat, vin după operaţie la genunchi. Dar totul a decurs bine şi am revenit la antrenamente. Acum îmi doresc să revin şi la turnee. În perioada următoare calificarea la Tokyo reprezintă un obiectiv pentru mine. Vreau să îi ţin pe români din nou în picioare noaptea şi să facem împreună următorul pas, acela de a aduce o medalie de aur acasă„, a mai declarat Mergea, prezent la sediul COSR din Capitală.