Prestigiosul cotidian „The Telegraph” a publicat un amplu interviu cu Simona Halep, înainte de debutul la Roland Garros 2019. 

Jurnaliștii britanici au întrebat-o despre nepoțica Tania, „Baby T”, cum o alintă Simona. despre ajutorul pe care îl dă copiilor din România care vor să facă sport, dar au abordat și subiectele fierbinți din cariera sportivei noastre, precum despărțirea de Darren Cahill.

The Telegraph remarcă de la început că Simona a câștigat lupta mentală cu ea însăși și acum este mult mai calmă. 

Implicarea ei în proiecte dedicate copiilor care vor să facă sport și dragostea pe care i-o poartă micuța nepoată au influențat-o pozitiv pe Simo, mai scriu jurnaliștii englezi.

Vorbesc cu ea aproape în fiecare zi. Mereu vrea să vină la mine, la București, să stea cu mine, dar e imposobil, pentru că eu sunt plecată mereu. O vizitez însă de câte ori am ocazia. Voi mai juca tenis încă câțiva ani și, după aceea, vom petrece mai mult timp împreună„, le-a spus Simo.

Halep a explicat că își dorește să sprijine în continuare copiii care vor să facă sport.

În România este greu să devii sportiv profesionist. Tot ceea ce fac în sprijinul copiilor fac cu mare plăcere. Când revin acasă, vreau ca fetele să aibă tot ce le trebuie. În România, sportul feminin și tenisul în particular trebuie sprijinite mai mult”, a mai spus Halep.

Simo a vorbit și despre titlul de Grand Slam obținut anul trecut la Roland Garros.

Când câștigi un Grand Slam simți că ești complet. Sunt bucuoasă pentru cee ace am realizat și mă simt mai încrezătoare. Numai lucruri bune mi s-au întâmplat de când am câștigat primul titlu de Grand Slam

Evident, jurnaliștii de la The Telegraph au întrebat-o și despre despărțirea de Darren Cahill. 

Darren a avut un rol foarte important în cariera mea. Datorită lui, am obținut succese mari. Nu îmi este ușor fără Darren, dar el m-a învățat cum să gestionez momentele din timpul meciurilor. Cred că mă aflu la un nivel bun acum. Am jucat bine în acest an, chiar dacă n-am câștigat niciun turneu„, a mai declarat Simo.

Jurnaliștii englezi au întrebat-o și despre lipsa unui lider autoritar în tenisul feminin.

„Tenisul feminin este deschis oricărui rezultat, de aceea sunt multe jucătoare care câștigă turnee. Este mai bine pentru sport, pentru spectatori, este mai surprinzător”, a spus Halep.

La final, Simo a abordat și problamatica revenirii pe primul loc WTA.

Nu sunt acum interesată de ranking. Asta contează pentru mine doar la sfârșitul sezonului. M-aș bucura enorm să fiu din nou numărul 1 mondial, dar nu simt nicio presiune în acest sens. Am fost doi an la rând, am câștigat un Grand Slam, acum joc cu încredere și cu plăcere. Tot ce vine după asta vine ca bonus„, a încheiat Simo.

Articolul publicat de „The Telegraph” poate fi citit aici.