Mats Wilander a analizat semifinala Halep-Muguruza. Ce avantaj are Simona

simona-halep-australian-open-1

Simona Halep (3 WTA) și Garbine Muguruza (32 WTA) luptă, joi dimineață, de la ora 6.30, pentru un loc în finala Australian Open. 

Multiplul câștigător de Grand Slam Mats Wilander a analizat evoluția celor două sportive la turneul de la Melbourne.

Mats spune că Halep are avantajul moral dat de titlul câștigat la Wimbledon, care i-a conferit agresivitate și încredere la Australian Open.

Cred că e foarte important pentru Simona că a câştigat Wimbledonul. Fusese până atunci etichetată o specialistă a jocului pe zgură. Aici, la fel ca la Wimbledon, pur şi simplu a fost extrem de agresivă. A câştigat la Wimbledon venind peste Serena Williams. Genul acesta de tactică l-am văzut şi azi cu Anett”, a spus Mats Wilander la Eurosport.

În ceea ce o privește pe Muguruza, Wilander remarcă plăcerea cu care joacă în Australia, dar și faptul că nu gestionează foarte bine momentele dificile.

Și Garbine este foarte agresivă. Aceasta a fost strategia sa dintotdeauna, să pună presiune, să vină la fileu. Are o alonjă bună a braţelor şi acoperă bine. În plus, totul începe de la atitudine, iar aici pare să îşi fi recăpătat în sfârşit bucuria de a juca tenis. Când nu se mai simte bine şi când nu câştigă, pare destul de stresată. Acum, însă, a părut pur şi simplu a se bucura de jocul ei”, a explicat Wilander.