RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Măsuri stricte la Palermo! Simona Halep este principala favorită a turneului

Simona Halep (locul 2 WTA) va reveni pe terenul de tenis în turneul de la Palermo, programat în perioada 3-9 august. Organizatorii anunță măsuri draconice, atât pentru jucătoare, cât și pentru restul persoanelor implicate, pe fondul pandemiei de coronavirus.

După o pauză de peste cinci luni, circuitul feminin WTA se reia pe 3 august, la Palermo, un turneu de categorie Internaţional, dotat cu premii totale în valoare de 225.000 de dolari.

Simona Halep este principala favorită a turneului, iar pe lista capilor de serie se mai regăsesc: Johanna Konta (Marea Britanie, locul 14 WTA), Petra Martic (Croația, 15 WTA), Marketa Vondrousova (Cehia, 18 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 20 WTA), Anett Kontaveit (Estonia, 22 WTA), Elise Mertens (Belgia, 23 WTA), Donna Vekic (Croația, 24 WTA).

Accesul spectatorilor va fi permis, dar într-un număr restrâns. Vor fi aplicate măsuri speciale, inclusiv purtarea măștii.

Suntem mândri pentru Palermo, Sicilia și Italia că tenisul va reîncepe aici. Suntem încrezători, dar simțim că avem o mare responsabilitate, nu avem varianta eșecului. Este primul turneu oficial din lume și trebuie să arătăm că sportul poate să revină la normal.

Va fi stabilită o cotă de spectatori, iar toată lumea va trebui să poarte mască și să folosească substanțe dezinfectante pentru mâini, dar și să respecte regulile distanțării. Pe terenul central vor fi maximum 350 de spectatori (inclusiv jucători și staff).

La fel de strict va fi şi protocolul sanitar. Toţi jucătorii, antrenorii lor, precum şi staff-ul turneului şi personalul WTA vor fi supuşi unor teste serologice și PCR înainte de a ajunge la Palermo și la patru zile după. Nici o acreditare nu va fi emisă fără rezultate negative.

În ceea ce priveşte arbitrii de linie şi copiii de mingi, le-am redus foarte mult numărul şi ne vom asigura că practic nu au niciun contact cu jucătoarele. De exemplu, fiecare jucătoare îşi va lua singură prosoapele„, a spus Oliviero Palma, citat de site-ul tennismajors.com.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Simona Halep abia așteaptă să joace la Praga! Mesajul româncei

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare