Măsuri speciale în sportul românesc, de teama coronavirusului

Federația Română de Rugby a anunțat că jucătorii loturilor naţionale vor primi măşti şi soluţii dezinfectante în cantonamente, ca măsură de prevenire şi combatere a coronavirusului.

Începând de vineri, 28 februarie, odată cu intrarea în cantonament a lotului național de seniori, care va pregăti meciul cu Rusia de pe 7 februarie din Rugby Europe Championship, jucătorii vor primi măști de protecție și dezinfectant pentru mâini.

De asemenea, sportivii vor fi informați despre măsurile elementare care trebuie luate pentru a evita infectarea cu coronavirus.

coronavirus carantina

Mai ales în cazul infecțiilor virale, e mult mai important să previi decât să tratezi. Nu trebuie să supraevaluăm pericolul care există, dar categoric spălatul corect și repetat pe mâini și celelalte reguli de igienă cunoscute, trebuie să le aplicăm cu și mai multă seriozitate decât o facem în mod normal. De asemenea, în masura posibilităților trebuie să evităm spațiile închise extrem de aglomerate de tipul mall, supermarket și să mergem la medic dacă apare febra peste 38,5 grade, tuse, dureri de cap și stare generală alterată. Este normal să luăm aceste măsuri de profilaxie pentru loturile noastre naționale de rugby în condițiile în care, în luna martie, vor exista deplasări externe la toate loturile: U18, U20 și seniori”, a declarat Alin Popescu, manager medical al Federației Române de Rugby.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat joi că, după confirmarea primului caz de infecție cu noul coronavirus, nu este cazul ca românii să își schimbe modul de viață, să aglomereze magazinele sau să intre în panică.