Mărturisiri incredibile despre noul puști-minune al celor de la FCSB: “Craiova nu l-a lăsat la națională!”

FCSB s-a impus aseară pe terenul marei rivale, Dinamo, cu scorul de 1-0, și s-a îndepărtat din nou la patru puncte de principala urmăritoare, CFR Cluj, formație care are însă un meci în minus!

“Roș-albaștrii” au înfruntat rivala de moarte pe terenul din Ștefan cel Mare, iar golul căpitanului Florin Tănase din startul partidei a fost cel decisiv, stabilind astfel al doilea succes în fața “câinilor” în acest sezon. Titularizat din nou de antrenorul Toni Petrea, tânărul Octavian Popescu (18 ani) a ieșit din nou la rampă prin evoluția sa, dar și printr-o pasă genială către Florinel Coman.

Considerat unul dintre cei mai promițători fotbaliști români, Popescu este ținut cu picioarele de pământ de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, care consideră că oamenii s-au grăbit prea mult cu laudele pentru acest jucător și acesta mai trebuie lăsat să confirme cu adevărat.

Ulterior, oficialul forului a dezvăluit că pe vremea când evolua pentru Craiova, Octavian Popescu a fost convocat la loturile naționale, dar oltenii nu i-au dat voie să meargă.

fcsb8 2

“Eu cred că grăbim foarte mult lucrurile astea. Trebuie să-l lăsăm pe Octavian să crească, să facă pașii pe care îi are de făcut: campionatul european de juniori, apoi la tineret și toate celelalte.

Mi se pare că am căzut într-o capcană a entuziasmului ăsta care ne face să ne pierdem rațiunea. Noi credem că un copil de 18 ani poate să facă ceva ce poate să facă un fotbalist care joacă 5 ani în Serie A.

Citește și VIDEO | Hagi Jr. a adus victoria lui Rangers cu un gol senzațional! Scoțienii sunt în delir: “Mulțumesc, prințule Ianis”

Trebuie să fim mai atenți, să avem grijă de el, să-l creștem, să-l protejăm de orice fel de pași greșiți. Și din punct de vedere psihologic este greu ce i se întâmplă lui acum. La primul eșec sau ceva meciuri mai slabe, o să aibă un șoc

Selecția acestor copii născuți în 2002 a fost făcută înainte să vin eu la FRF. Dar după aia, când am ajuns la FRF, a fost chemat de vreo 4-5 ori, dar Craiova a refuzat să-l dea la lot, din păcate. Dar au mai fost mari jucători români care nu au fost chemați la loturile de juniori și s-au prezentat la lotul mare și care au ajuns foarte mari jucători pe plan internațional”, a declarat Stoichiță, la finalul meciului Dinamo-FCSB.

Citește și EXCLUSIV | Curg laudele pentru Octavian Popescu: ”Briliantul a strălucit dintre toți în derby!”